Nahajate se: Članki

Članki


GBD Kvantitativni ustvaril 37,5 odstotni donos

Avtor: GBD
Objavljeno: 26.8.2016

Teče že tretje leto odkar smo na trgu ponudili inovativen delniški portfelj: GBD Kvantitativni. Veseli nas, da se je trdo delo pri razvoju strategije, ki v celoti temelji na kvantitativnem pristopu, pokazalo tudi v ustvarjenem donosu od ustanovitve.

Strategija upravljanja po sistemu GBD Kvantitativni je v obdobju od 1.1.2014 do 22.8.2016 ustvarila 37,5% bruto donos brez upoštevanja dividend. To je 15,9% več od primerjalnega indeksa, kjer 50% predstavlja delniški trg ZDA (indeks S&P500) in 50% delniški trg razvite Evrope (indeks S&P Europe 350). Uspešnost strategije v praksi tako potrjuje rezultate testiranja za nazaj in dokazuje, da je s strokovno in inovativno izbiro naložb na podlagi temeljnih kazalcev poslovanja podjetij mogoče presegati primerjalni indeks.

Naše zaupanje v GBD Kvantitativni tip portfelja kaže dejstvo, da edini v Sloveniji vlagateljem ponujamo možnost delitve presežnega donosa ob minimalni upravljavski proviziji. Naš prihodek je v tem primeru vezan predvsem na našo uspešnost pri preseganju primerjalnega indeksa.
  

 
OMEJITEV ODGOVORNOSTI: V sporočilu so prikazani bruto donosi brez dividend. Pretekli donosi niso niti garancija niti pokazatelj za prihodnje. Zgornji podatki so zgolj informativne narave in ne predstavljajo investicijskega priporočila. Pred odločitvijo za investicijo v GBD Kvantitativni portfelj je potreben razgovor z licenciranimi svetovalci GBD Gorenjske borznoposredniške družbe, na podlagi katerega se določi, ali portfelj ustreza profilu posameznega vlagatelja

Domov  |  Pogoji poslovanja  |  Za medije  |  RSS  |  Struktura strani  |  Avtorji