Nahajate se: O nas > Družbena odgovornost

Družbena odgovornost

Družbena odgovornost

“Človeška veličina je včasih v tem, da z majčkeno srca storiš veliko dolžnost. Največja nagrada pa ni tisto, kar boš za to dobil, temveč tisto, kar boš postal.”

GBD je dober občan, ki se po najboljših močeh trudi pomagati širši lokalni skupnosti in njenim ljudem

Trudimo se za boljšo kakovost življenja v okolju, v katerem bivamo in delujemo. Naša dolžnost in moralna obveza je, da po svojih močeh, z darovanjem in pokroviteljstvom, pomagamo razvijati boljši svet. Sredstva namenjamo za razvoj in pomoč ljudem ter ustanovam v širši lokalni skupnosti in podpiramo organizacije, katerih poslanstvo je reševanje človekovih težav.

S prispevki pomagamo gorenjskim kulturnikom, denarna sredstva pa namenjamo tudi gorenjskim družinam v stiski. Pozornost posvečamo športnim dejavnostim. Med organizacijami, ki jim darujemo prispevke, so: Rdeči križ, slovenski odbor za UNICEF in humanitarni zavod VID Kranj, Varstveno delovni center, Zavod za šport Kranj, Zavod Korak in drugi.
GBD je Ekonomski gimnaziji Kranj v trajno last podarila klavir, ki bo zaigral pod spretnimi prsti dijakov in nastopajočih na kulturnih prireditvah, kar predstavlja popestritev in prispevek h kulturnemu dogajanju na šoli in v Kranju. Prav ob tem klavirju vadi tudi Akademski pevski zbor France Prešeren Kranj.
 

 
GBD je bil glavni pokrovitelj dobrodelnega koncerta "Ali slišiš ljudi peti?" v Kongresnem centru na Brdu pri Kranju, na katerem so ob Big Bandu RTV Slovenija nastopili znani slovenski izvajalci zabavne glasbe.Ob 200-letnici gimnazijskega izobraževanja na Gorenjskem je GBD Gimnaziji Kranj donirala 10.000 EUR in postala donator učilnice za geografijo.

 

GBD je med drugim tudi sponzor hokejskega kluba Triglav Kranj.Veliko pozornost namenjamo tudi urejenemu okolju, zaradi česar se vsako pomlad udeležimo čistilnih akcij.

 

V okviru tedna korporativnega prostovoljstva smo pobelili prostore Društva upokojencev Naklo.

Domov  |  Pogoji poslovanja  |  Za medije  |  RSS  |  Struktura strani  |  Avtorji