Nahajate se: Storitve > Zakaj GBD Šparovc? > Varčevanje za pokojnino

Varčevanje za pokojnino

Bo moja pokojnina dovolj visoka, da bom lahko živel dostojno življenje?

Že danes razmislite o znesku, ki bi ga želeli imeti na voljo, ko boste upokojeni. Odvisno od vaše starosti in let, ki vam še preostanejo do upokojitve, vam pripravimo načrt izplačila mesečne rente ob predpostavkah "potencialne" donosnosti, varčevalnega zneska, dobe varčevanja in dobe izplačil. Varčevanje z GBD Šparovcem vam bo v vaših zlatih letih omogočalo, da živite zasluženo dostojno življenje.

Primer: Star sem 30 let, imam stabilno službo in reden prihodek. Na pokojnino se ne morem kaj prida zanašati.

Spodnji grafi prikazujejo pričakovano gibanje vrednosti premoženja v primeru začetne investicije 10.000 EUR in različnih mesečnih vplačil. 

Izberite znesek, ki bi ga želeli mesečno nakazovati in nas pokličite na 04 280 1025. Pripravili vam bomo informativni izračun in skupaj naredili korak v varnejšo prihodnost.

 

Prikaz pričakovane rasti vrednosti premoženja v GBD Šparovcu je zgolj informativnega značaja in ne vpošteva volatilnosti delniških in obvezniških trgov. Kot pričakovana povprečna letna stopnja donosa delnic je bilo uporabljeno zgodovinsko geometrično povprečje delniškega indeksa S&P 500 od 1928 do 2014 (9,6%; vir: Damodaran) zmanjšano za stroške upravljanja in predvidene transakcijske stroške. Kot pričakovana povprečna letna stopnja donosa dolžniških papirjev je bilo uporabljeno zgodovinsko geometrično povprečje aritmetične sredine 10 letnih ameriških državnih obveznic in 3 mesečnih državnih zakladnih menic od 1928 do 2014 (4,24%; vir: Damodaran) zmanjšano za stroške upravljanja in predvidene transakcijske stroške. Pretekli donosi niso garancija prihodnjih.

Domov  |  Pogoji poslovanja  |  Za medije  |  RSS  |  Struktura strani  |  Avtorji