Nahajate se: Borzni komentarji

Borzni komentarji in pomembne novice


Kriza v Egiptu draži ceno nafte (tedenski borzni komentar, 31.1.2011)

Avtor: Gregor Pipan
Objavljeno: 31.1.2011

V preteklem tednu je Dow Jones prvič po juniju 2008 presegel mejo 12.000. Konec tedna je zaradi nemirov v Egiptu zdrsnil nazaj pod to psihološko vrednost. Tako je teden zaključil rahlo pod vrednostjo s konca prejšnjega tedna. Podobno se je godilo z Nasdaqom. Nemški Dax je teden končal rahlo nad vrednostjo izpred enega tedna. Evro je pridobival napram ameriškemu dolarju. Uspešna prva prodaja t.i. evro bonda je začasno okrepila zaupanje v skupno valuto. Pred več kot tednom dni je Kitajska z napovedjo nakupa španskih državnih obveznic in podporo evru sprožila njegov ponoven odboj. V petek je evro proti dolarju padel.

Pretekli teden je S&P znižal boniteto Japonske.

Mednarodni denarni sklad je povišal napoved svetovne gospodarske rasti v 2011 na 4,4%. Nafta se je zaradi politične krize v Egiptu ponovno približala 90 dolarjem za sodček. Tudi v naslednjem tednu bo Bližnji vzhod verjetno v središču pozornosti vlagateljev.

Gregor Pipan, GBD Gorenjska borznoposredniška družba d.d. za FINport.si
OMEJITEV ODGOVORNOSTI:
To sporočilo/glasilo je namenjeno obveščanju in seznanjanju investitorjev o finančnih instrumentih, dogajanju na trgu kapitala ter predstavitev storitev, ki jih nudi GBD BPD d.d.. Sporočilo/glasilo izdaja GBD BPD d.d., Koroška cesta 5, 4000 Kranj z matično številko 5943086. Nadzorni organ GBD BPD je Agencija za trg vrednostnih papirjev, Poljanski nasip 6, 1000 Ljubljana. Razkritja in informacije v zvezi s tržnimi sporočili, pojasnili ali naložbenimi priporočili, izraženimi v tem sporočilu/glasilu, so dostopna na http://www.gbd.si/GBD-razkritja.aspx?l1=1&l2=10&l3=70&l4=30. Informacije, navedene v tem sporočilu/glasilu niso javna ponudba za nakup ali prodajo finančnih instrumentov. Podana so izključno za boljše razumevanje vrednostnih papirjev in delovanja kapitalskih trgov. Naložbena priporočila, izražena v tem sporočilu/glasilu, se po 212. členu Zakona o trgu finančnih instrumentov štejejo kot tržna sporočila in ne izpolnjujejo pogojev, ki veljajo v zvezi z investicijsko raziskavo. Osebe, ki so sodelovale pri posameznih prispevkih oz. priporočilih so navedene ob prispevku. Odgovorna oseba za izdelavo priporočil, ki so jih pripravili zaposleni v GBD BPD d.d., je GBD BPD d.d., Koroška cesta 5, 4000 Kranj.Domov  |  Pogoji poslovanja  |  Za medije  |  RSS  |  Struktura strani  |  Avtorji