Nahajate se: Borzni komentarji

Borzni komentarji in pomembne novice


Komentar borznega posrednika za Radio Kranj

Avtor: GBD
Objavljeno: 1.8.2014

Tečaji na Ljubljanski borzi so v tem tednu v povprečju porasli za 0,3 %, skupaj pa je bilo za slabih 8 mio EUR poslov. Indeks SBITOP je teden končal malenkost pod 800 točkami.

Najbolj prometna delnica Krka je ta teden porasla za 1,9 % in teden zaključila pri vrednosti 65,00 EUR.

Največjo rast je ta teden zabeležila delnica Aerodroma Ljubljana, ki je porasla za 8 %, predvsem na račun odmrznitve prodaje državnega deleža. Danes je bila ta delnica vredna že 53,50 EUR.

Kot že rečeno, je vlada v začetku tedna odmrznila postopek prodaje državnih podjetij. Na spisku za prodajo je poleg Aerodroma Ljubljana tudi podjetje Telekom Slovenije, ki pa je ta teden izgubila nekaj svoje vrednosti. V zadnjem tednu je delnica padla za 1 EUR in je danes vredna 138,00 EUR. Postopke prodaje se bo nadaljeval, na več informacij glede prodaje bo pa potrebno še nekoliko počakati.

V četrtek, 30. julija, se je končno začel postopek prevzema Mercatorja. Vsi delničarji imajo tako do konca tega meseca možnost da pristopijo k prevzemu in prodajo omenjene delnice. Za vsako delnico bodo dobili po 86 EUR. Denar bodo prodajalci prejeli v sredini septembra. Cena na borzi je nekoliko nižja, danes je bil zadnji posel pri ceni 84,60 EUR. Tudi na borzi je delnice možno prodati, denar pa je na voljo že v dveh delovnih dneh.

V koliko imajo delničarji Mercatorja dodatna vprašanja, oz. bi želeli prodati delnice, jih vabimo da se obrnejo na nas. Najdete nas na Koroško cesti 5 v Kranju, poleg Hotela Creina.

Domov  |  Pogoji poslovanja  |  Za medije  |  RSS  |  Struktura strani  |  Avtorji